2021. December 08. szerda

Fókuszban: A hajhullás

hajbetegség
Hajunk minőségét szüleinktől örököljük, de környezeti tényezők és a táplálkozás is jelentősen befolyásolják állapotát. Hogyan ápoljuk hajunkat, hogy elkerüljük a gyakori hajproblémákat?
BŐVEBBEN


Az őszi hónapok beköszöntével sokan arra lesznek figyelmesek, hogy némileg több hajszálat veszítenek. Ez általában egy természetes folyamat, így ha kizárta az esetleges betegségeket, akkor érdemes a gyógynövényeket segítségül hívni, melyekkel csökkenthető a hajvesztés.


BŐVEBBEN


A hajbeültetés világszerte átváltoztatta a férfiak megjelenését. Wayne Rooney-tól Gordon Ramsay-ig férfiak ezrei vetik alá magukat hajbeültetésnek évente a dúsabb tincsek reményében.
BŐVEBBEN


kopaszodás, prosztatarák
A fiatal korban kezdődő kopaszodásnak a legtöbb férfi nem örül, pedig egy amerikai kutatás szerint előnye is van: a korán kopaszodó férfiak kevésbé kapnak prosztatarákot.
BŐVEBBEN


hajbeültetés
Ugyan a gazdasági válság hatására az emberek többségének meg kellett nyirbálnia a nem létfontosságú dolgokra fordított kiadásait, sokan ennek ellenére is lelkiismeret-furdalás nélkül költenek a kinézetükre, például hajbeültetésre.
BŐVEBBEN


hajhullás, kopaszodás

A kopaszodás a közhiedelemmel ellentétben nem civilizációs ártalom, elsősorban öröklött tulajdonságaink határozzák meg. Bizonyos esetekben azonban nem jelent visszafordíthatatlan folyamatot. Érdemes tehát felkeresni a bőrgyógyászt.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés