2021. December 06. hétfő
Úgy tűnik, a magasan képzett nők már egyáltalán nem a szingli életformát preferálják: ausztrál népszámlálási adatok szerint a férjezett nők körében több a diplomások száma, mint az alacsonyabb képzettségűeké.

A Monash Egyetem munkatársa, Genevieve Heard végezte felmérés a feje tetejére állította a diplomás nőkkel kapcsolatos nézeteket. „Eddig azt gondoltuk , hogy minél inkább a karrierjére összpontosít egy nő, annál kevésbé foglalkozik a családalapítás kérdésével, és annál kevésbé szorul egy férfi támogatására, illetve kevésbé ragaszkodik a hagyományokhoz is.”

esküvő pár diplomás nő házasság szingli

1996-ban még több olyan nő volt férjnél, aki nem végzett egyetemet. Egy évtizeddel később azonban már fordult a kocka: a 30-34 éves nők körében a diplomások 61%-a, a kevésbé képzett nőknek viszont csupán 53%-a élt házasságban. Annak ellenére, hogy egyre több diplomás nő megy férjhez, a házasságok aránya összességében minden korosztályban csökkent.

A People And Place című folyóirat elemzése kimutatta, hogy a gazdagabb férfiaknak is jobbak az esélyeik a házasságkötésre. Dr. Heard feltételezése szerint a változásoknak gazdasági okai lehetnek, ugyanis ha egy pár hivatalosan is egyesíti anyagi forrásait, könnyebbé válnak az olyan nagyobb anyagi kiadások, mint a házvásárlás, ami esetleg a kevésbé iskolázott réteg számára eleve elérhetetlen.

A 30 éves Dr. Heard, aki maga is férjhez készül menni, úgy véli, helytelen azt feltételeznünk, hogy az iskolázottabb nők lázadóbbak. „Előttük számos lehetőség áll, és mégis a hagyományos utat választják.”
Forrás: Medipress
2008. 04. 10.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés