2024. Március 29. péntek


Hozzávalók
1 egész póréhagyma
60 dkg pulykacomb
1 közepes cukkini
20 dkg zöldbab
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
1 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál olaj
csipet só
fél csokor friss bazsalikom
frissen őrölt bors
1 kiskanál finomra vágott tárkony
kevés friss oregánó
csipet őrölt rozmaring


ELKÉSZÍTÉSE:

Olajon üvegesre pirítjuk a vékonyra szeletelt póréhagymát. Rádobjuk a kockára vágott pulykahúst, és együtt dinszteljük a hagymával. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, többször megkeverve pároljuk.

Amikor félig megfőtt, rátesszük a zöldbabot, tovább pároljuk, s amikor majdnem kész, a szeletelt cukkinit is hozzáadjuk. Még néhány percig forraljuk, és hozzátesszük a keményítővel elkevert tejszínt, majd ráöntjük a fehérbort, és kiforraljuk. A tetjére szórjuk a frissen összevágott zöldfűszereket, ezzel még egyszer átkeverjük.

Szerző Zsidek László Ízvadász

TIPPEK:
Sokan azt szeretik, ha a póréhagyma roppanós az ételben. Ekkor érdemes a hagymát a cukkinivel egyszerre beletenni.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés