Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Patrick Swayze memoárjában megbékélt a halállal

A sors „kegyetlen tréfájának” tekintette betegségét, ám végül megbékélt a halállal; többek között erről írt a hétfőn hasnyálmirigyrákban elhunyt Partick Swayze abban a memoárban, amely szeptember végén jelenik meg.

A Dirty Dancing (Piszkos tánc) 57 éves sztárja húsz hónapon át küzdött a halálos kórral, hiába – szeptember 14-én hunyt el Los Angelesben.

Swayze akkor jelentette be, hogy feleségével belefog egy életéről szóló visszaemlékezés megírásába, amikor már elhatalmasodott rajta a betegség. A filmezéssel sem hagyott fel: a kezelések alatt játszotta utolsó szerepét a The Beast című 13 részes televíziós krimisorozatban.

A The Time of My Life (Életem ideje) című, szeptember 29-én megjelenő memoárból a héten közölt részleteket a People magazin és az NBC News.

Könyvében a rákkal való harcot „érzelmi hullámvasúthoz” hasonlította. Mint fogalmazott, nagy izgalommal töltötte el életének jobbra fordulása. „Most az egész egy kegyetlen tréfának tűnik. Nem halhattam meg – annyi minden volt, amiért éljek” – írta.

„Vannak napok, amikor úgy érzem, képes vagyok kivárni, amíg megszületik a gyógymód, és őszintén hiszek benne, hogy meg tudom csinálni. De vannak napok, amikor annyira fáradt vagyok, hogy nem tudom, hogyan tovább” – írta a színész.

Swayze azzal a szándékkal fogott az írásba, hogy megtudja, jó életet élt-e – fogalmazott a kötetet publikáló Atria Books szóvivője. A kiadó szerint a válasz egyértelmű: „jó ember volt és jó életet élt”.

A színész pályafutása során olyan Broadway-sikerekben mutatta meg tehetségét, mint a Grease vagy a Chicago. Hollywoodi karrierje a Dirty Dancing után a Ghost című filmmel lendült a csúcsára.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/patrick-swayze