Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Béranyától és feleségétől egyszerre született öt gyermeke

Egyszerre öt gyermeke született egy rosztovi házaspárnak, amiben az a különleges, hogy a babák egy részét nem a feleség, hanem béranya hordta ki, jelentette csütörtökön a Moszkovszkij Komszomolec című lap, címoldalán hozva az öt egyforma baba és a boldog szülők fényképét.

Anna és Vakil 15 évig hiába vártak gyerekre, mert a nő nem tudott teherbe esni. Hosszas töprengés után béranya igénybe vétele mellett döntöttek. Ez Oroszországban 50 ezer euró (13,5 millió forint) körüli összegbe kerül, de Anna és Vakil szűkebb hazájában, Örményországban ennek a felére sem rúgnak a költségek.

Megtalálták a vállalkozó asszonyt, megkötötték a szerződést. Közben Annának a kórházban, ahol az eljárás zajlott, javasolták, hogy utoljára próbálkozzanak meg az in vitro megtermékenyítéssel. A pár belement, bár már nem remélt semmit. A jelek szerint azonban csoda történt: mind Anna, mint a béranya állapotos lett, s az egyik ultrahangos felvételen két, a másikon három jól fejlődő magzat látszott.

Mindkét nő veszélyeztetett terhes volt, mindketten nehezen hordták ki a kicsiket, szinte végig feküdniük kellett. Kilenc hónap elteltével ugyanazon a napon megszülték a babákat: Anna egy kisfiút és egy kislányt, a másik asszony császármetszéssel egy fiút és két lányt hozott a világra.

Borisz, Milena, Jelena, Oleg és Krisztina közül a legnagyobb súllyal, 2100 grammal Oleg, a legkisebbel, alig 1300 grammal Milena jött a világra, és mind az öten nagyon hasonlítanak egymásra.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/beranya-ot-gyermek