2021. December 02. csütörtök

Van megoldás az arcon lévő értágulatokra!

A 4. számú Schüssler só: Kalium chloratum
1 . oldal
Miért fontos a kálium? -  A 4. számú Schüssler só arcdiagnosztikája -  A Kalium chloratum alkalmazása akut betegségek esetén
Az arcon kialakuló értágulatok eltüntetésére sok nőnek kézenfekvő lehet a megoldás: az erősebb smink. Ez azonban csak a probléma elkendőzésére elég, végleges megoldását nem szolgáltja. A Schüsser féle terápiás rendszer értelmében az arcon lévő tágult erek hátterében a Kalium chloratum krónikus hiánya áll.

A Kalium chloratum a Schüssler sók rendszerében a 4. számú só, melynek kúraszerű alkalmazásával ellensúlyozható a hiányállapot, és optimális esetben teljesen eltűnnek arcunkról az értágulatok.

Schüssler, sók, só, értágulatok, Kalium chloratum

Miért fontos a kálium?

A kálium kiemelt jelentőségű szervezetünk számára. Szükséges a sav-bázis egyensúly fenntartásához, az idegrendszeri ingerületek átviteléhez, az izomműködéshez (így szívműködéshez is), és a sejtek energiaellátásához.

Érdekes vizsgálati eredményeket hoztak napvilágra az utóbbi években, miszerint káliumdús étrenddel csökkenteni lehet a magas vérnyomást; a stroke kockázatát; a vesekövek kialakulásának rizikóját (mivel a káliumbevitel csökkenti a vesében a kalcium kiválasztást); a csontok demineralizációját (szintén a kalciumkiválasztás csökkenésével magyarázható); és csökken a kamrai ritmuszavarok kockázata is (aminek elsősorban ischaemiás szívbetegeknél, szívelégtelenségben, és balkamra-hypertrophiában van jelentősége, ahol a ritmuszavarok jelentős százalékban hirtelen halálhoz vezethetnek).

Összefoglalva tehát a Kalium chlorid szinte valamennyi életfontosságú sejttevékenységéhez nélkülözhetetlen. Ezért is kiemelkedően fontos, hogy hiányállapotát, nem megfelelő hasznosulását arcdiagnosztikával időben észleljük, mert alkalmazásával számos betegség kialakulásának rizikóját csökkenthetjük.

A 4. számú Schüssler só arcdiagnosztikája

A Kalium chloratum „ szépészeti” szempontból is fontos só. Hiánya esetén a leggyakoribb elváltozás a tágult erek megjelenése az arcon. Kevésbé gyakori, viszont annál feltűnőbb lehet az arcbőr tejfehérré válása, ami az értágulatokkal úgynevezett „bohócarc” kialakulásához vezet. Sok esetben a tejszerű elváltozás csak a száj fölötti sávban jelentkezik. Szemléletesen fogalmazva ilyenkor tejbajusz jelzi a hiányállapot kialakulását. Szintén jellemző az arcbőr grízessé válása, mely elsőnek a szem körüli területen jelentkezik.

Szervezetünk különbözőképpen reagál a Kalium chloratum hiányára, ez annyit jelent, hogy nem kell minden elváltozást észlelnünk arcunkon, hogy a só hiányát diagnosztizáljunk.

A Kalium chloratum alkalmazása akut betegségek esetén

A Kalium chloratum alkalmazásánál fontos elkülönítenünk az „arcra írt” krónikus hiányállapotoktól azon akut betegségeket, melyek jól kezelhetők e Schüssler sóval. Elsődlegesen azokban az esetekben használhatjuk, ahol gyulladás kapcsán fibrindús váladékok vannak jelen bárhol szervezetünkben. Ennek alapján a nyálkahártyák és savós hártyák sójának is aposztrofálhatjuk. Ezek a váladékok általában fehérek, nyúlósak.

Leggyakrabban nátha, influenza, középfülgyulladás, hörghurut, kötőhártya-gyulladás esetén találkozunk „Kalium chloratumos” fehér-nyúlós váladékokkal. Ilyen esetekben napi 4x1 tabletta Kalium chloratum D6-ot érdemes elszopogatni, amíg a tünetek fennállnak.

Hol kapható Schüssler só?

Arcdiagnosztikai tanácsadók listája


Szerző: Dr. Farkas Orsolya

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés