Zöldség - gyümölcs

A leginkább a burgonyához hasonlítható csicsóka sok szempontból előnyösebb gumós társánál, ráadásul csökkenti az édesség utáni vágyat és a fáradtságérzetnek is kitűnő ellenszere.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN


Ez a mindennapi zöldségféle nemcsak, hogy vitaminokban és tápanyagokban gazdag, de ma már tudományosan igazolt gyógyító, betegségmegelőző hatással is rendelkezik. Kéntartalmú fitovegyületei a rák különböző fajtái ellen védhetnek.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN


Egészségünk védelmében naponta ötször együnk gyümölcsöt és zöldséget – javasolják táplálkozástudományi szakemberek, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a fogyasztott zöldségek és gyümölcsök lehetőleg minél többféle színűek legyenek.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN


Gömbölyű, hosszúkás, sárga és piros: a paradicsom sokarcú és népszerű zöldség, manapság pedig már télen sem kell nélkülöznünk. Nem mindegy azonban, milyen fajtát választunk, más ideális salátának, és más lecsónak vagy mártásokhoz.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN

A mogyoró olajos, tehát egészségtelen. Legalábbis korábban ezt gondoltuk, kutatások szerint azonban a mogyoró kifejezetten jót tesz az emberi szervezetnek.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN


Sokat segíthet egészségünk megőrzésében még egy olyen hétköznapi zöldségféle is, mint a vöröshagyma. Fogyasztása különösen ajánlott érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbetegség, asztma és nátha esetén.
BŐVEBBEN
BŐVEBBEN

További cikkeink

