2021. Január 23. szombat
Amik ártanak a májnak -  Amik segítenek...

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Talán kevesen tudnak róla, hogy zsírmáj nem csak alkoholizmus következtében alakulhat ki. A tünetszegény betegség azonban májcirrózishoz, végül májrákhoz vezethet anélkül, hogy egy kortyot ittunk volna, épp ezért fontos tisztába lenni a májunk állapotával.


A máj részt vesz a méregtelenítési és az anyagcsere folyamatokban, a vércukor szabályozásában, a zsír, a szénhidrát, a vitaminok és a vas feldolgozásában és raktározásában, az immunvédelemben. Több, a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagot, epeváladékot, enzimet, hormont és véralvadási faktort is termel.

Amik ártanak a májnak

A májat terheli az egyoldalú táplálkozás, a gyakori kóros elhízás, a mozgáshiány, a szervezetbe jutó kemikáliák, alkohol-, drog és gyógyszer is. Nyomot hagynak a májon a krónikus vagy lezajlott betegségek, gyulladások, vírusfertőzések is. A máj jól regenerálódik, de vigyáznunk kell rá, hogy a lehető legtovább betölthesse funkcióját!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

----------------------------------------------------------------------------------------------------

A modern életmód miatt mára a nem alkoholos zsírmáj lett az egyik leggyakoribb krónikus májbetegség: a felnőttek több mint harmada, az elhízottak 70, a diabéteszesek 90 százaléka érintett. Ugyanakkor a zsírmáj nem csak a túlsúlyosok betegsége, a normál testsúlyúak hatoda is ebben szenved. Kockázati tényezőt jelent továbbá a magas vérnyomás, a magas koleszterin vagy magas trigliceridszint is.

A zsírmáj fő oka életviteli hiba, elsősorban a túlevés, mozgáshiánnyal párosítva. A felesleges cukrot a szervezet nem képes feldolgozni, a májban és az izmokban elraktározza. A folyamat a cukor- és a zsíranyagcsere, az inzulintermelődés zavarához, inzulinrezisztenciához, 2-es típusú diabéteszhez vezethet, és hozzájárul más betegségek, így a szív- és érrendszeri betegségek, sőt a vese- és csontbetegségek kialakulásához is.

Amik segítenek...

A zsírmáj kezelése a májzsír lebontásával és az anyagcsere-zavarok gyógyszeres terápiájával történik. A mozgás sokat segít, mivel az aktívabb izmok többletcukrot vesznek fel és kevesebb cukor alakul át zsírrá. A leghatékonyabban a táplálkozás átállításával tudunk tenni a máj zsírtalanításáért. A kalória-bevitel rövidtávú, erős csökkentése egyszerű, hatásos módnak bizonyul, mert a máj először a tartalékait használja fel, majd a máj zsírtalanításával a vércukor- és zsíranyagcsere is javul. Mint említettük, akár halálos kimenetelű is lehet a betegség, így érdemes részt venni egy fájdalmatlan szűrővizsgálaton, ami időben fényt deríthet a bajra.


Szerző: Nagy Tünde
2021. 01. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés