Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Túrós aszalt barackos rétes



th_aszalt_barackos_turos_retes.jpg [1]Hozzávalók:

80 g Gyermelyi négytojásos fodrosmetélt
500 g áttört túró
2 db tojás
120 g cukor
50 g aszalt barack
1 tasak vaníliás cukor porcukor a szóráshoz
2 evőkanál olaj
1 csomag réteslap
6 evőkanál baracklekvár és barackpálinka a mártáshoz


Elkészítés:

A tojás sárgáját kikeverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, beletesszük a túrót és az apróra vágott aszalt barackot. Összekeverjük, és a maradék cukorral felvert kemény tojáshabbal lazítjuk. A végén belekeverjük a tésztát. Kiterített, olajozott réteslapba tekerjük, és 180-200 °C-on készre sütjük.

Az öntethez a lekvárt kevés vízzel kikeverjük, hogy megfelelő sűrűségű legyen, majd felforraljuk és beleöntjük a pálinkát. A felszeletelt, porcukrozott rétes mellé tálaljuk.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/aszalt_barackos_turos_retes_recept