Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Terepjáró az ajándék, ha baba születik

Az oroszországi Uljanovszki terület kormányzója már három éve különféle értékes díjjal jutalmazza azokat a szülőket, akiknek gyermeke a június 12-i nemzeti ünnepen születik meg.

Szergej Morozov szeptember 12-ét a "családi érintkezés napjának" nyilvánította, és arra buzdította a párokat, hogy a tökéletes időzítés érdekében aznapra vegyenek ki szabadságot.

A Szovjetúnió összeomlása óta az orosz népesség egyre fogy, becslések szerint az oroszok a század közepére kb. 40 millió fővel - a jelenlegi népesség majdnem harmadával - lesznek kevesebben. Az uljanovszki kormányzó e tendencia kíván tenni - idén egy értékes terepjárót ajánlott fel nyereményül a sikeresen időzítő szülőpárok egyikének. A felajánlások pedig úgy tűnik, hatnak: a születések száma tavaly óta 4,5%-kal nőtt a régióban.

A gyermekvállalás ösztönzésére nem csak az uljanovszki kormányzó tett kísérletet: Vlagyimir Putyin orosz elnök intézkedése értelmében minden második vagy harmadik gyermekének életet adó nő 9000 dolláros összegre jogosult, melyet a gyerekek oktatására, vagy háztartási kiadások fedezésére fordíthatnak.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/gyereknemzes_szex_jutalom