Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Tragikus elváltozást okozott az ezüst-kolloid

Tragikus eredményt hozott a kezelés, amivel egy amerikai férfi a bőrgyulladását próbálta gyógyítani: arcbőre ugyanis bekékült.

Az eredetileg világos bőrű Paul Karason 14 éve stressz miatt bőrgyulladást kapott, ezt próbálta meg saját maga kezelni ezüst-kolloiddal.

Az ezüst-kolloid sokak szerint erősíti az immunrendszert és segít megelőzni a betegségeket, de vannak, akik még abban is hisznek, hogy az AIDS és a rák ellen is hatásos. Az FDA, az USA gyógyszerfelügyeleti hatósága szerint azonban az ezüst-kolloid hatásai tudományosan nem bizonyítottak, mint ahogy az sem, hogy használata biztonságos lenne.

Az állítólagos csodaszert szájon át szokás szedni, az 57 éves férfi azonban hámló bőrére kente, hogy felgyorsítsa hatását, ennek hatására viszont bőre szép lassan kékes színezetet kapott. A változás olyan lassan történt, hogy eleinte még a férfi legközelebbi barátai sem vették észre, később azonban annyira szembetűnő lett, hogy Karason szégyenében több állammal arrébb költözött, és azóta is igyekszik kerülni a nyilvános helyeket.

Az ezüst-kolloiddal kapcsolatos 1999-ben tett állásfoglalásában az FDA egyébként megemlíti, hogy a szer argyriát, vagyis visszafordíthatatlan kékes bőrelszíneződést okozhat.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/kek_bor_elszinezodes_ezust_kolloid