[1]Hozzávalók:
25-30 db fagyasztott, előfőzött garnélarákfarok
3-4 gerezd fokhagyma
3 ek. margarin
1 csapott ek. majoránna
1 db citrom
só
Margarinos pirítós:
10-12 db toast-kenyér
1 gerezd fokhagyma
margarin
Elkészítés:
2 ek. margarint felolvasztunk egy serpenyőben, hozzáadjuk a még fagyott garnélát. Enyhén megsózzuk, lefedjük fedővel, és annyi vízen pároljuk, amennyi a rákból kiolvad. Kb. 15 perc múlva, amikor a lé már nagyjából elfőtt, levesszük a fedőt, rátesszük a majoránnát, és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon a víz. Hozzáadjuk a maradék 1 ek. margarint, az összezúzott fokhagymát, még egyszer megsózzuk, rövid ideig sütjük.
A toast-kenyereket megpirítjuk, még melegen megdörzsöljük fokhagymával, megkenjük margarinnak, és máris tálaljuk. A citromot négy részre vágjuk, a rák mellé kínáljuk.
Koleszterintartalom: 105 mg/adag
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
385
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Előételként is kiváló (ilyenkor természetesen valamivel kevesebbet készítünk személyenként), vacsorára is nagyszerű.
További koleszterinszegény receptek [1]
Tanácsok: