Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Nem tudják saját mellméretüket a nők

Sok nő azért szenved hátfájástól, mert rossz melltartót hord. Ráadásul némelyek emiatt még mellkisebbítő műtétre is vállalkoznak, pedig mindezt elkerülhetnék, ha tisztában lennének saját mellméretükkel.



Rengeteg felesleges és drága mellkisebbítő műtét válhatna elkerülhetővé, ha az egészségügyi intézmények segítséget nyújtanának a nőknek a megfelelő melltartó kiválasztásában – állítják Egyesült Királyságbeli szakértők.

Egy londoni kórházban, ahol már elérhető a szolgáltatás, a megvizsgált nők mindegyike rossz méretű melltartót viselt. Kutatások szerint a nők jelentős mértékben ítélik félre saját méreteiket: hátukat kb. 10 cm-rel gondolják kisebbnek, és hajlamosak az ideálisnál akár három kosármérettel is nagyobb melltartót hordani.

A rossz méretű melltartó miatt a mellek súlyát a mellkas helyett a vállaknak kell viselniük, ez pedig nyak-, váll- és hátfájást okoz, ami sokszor olyan súlyossá válhat, hogy az érintettnek műtétre lesz szüksége.

Az Egyesült Királyságban az egészségügyi célú mellkisebbítő beavatkozásokat nem mindenhol finanszírozza az állami egészségbiztosító, és évente kb. tízezer nő saját maga vállalja a műtét több százezer forintos költségét, pedig azt csupán a megfelelő melltartó kiválasztásával megspórolhatná.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/mellmeret_mellmutet_hatfajas