Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
400 g csirkemell
40 g durumliszt
100 g tejföl
20 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 ml napraforgóolaj
só, pirospaprika, fekete bors
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a felkockázott csirkehúst beletéve néhány percig pirítjuk. A pirospaprikával meghintjük, a fokhagymát rátesszük, majd kevés vizet öntünk alá és megsózzuk. Fedő alatt kis lángon időnként megkeverve puhára pároljuk.
Közben a savanyú káposzta levét kicsavarjuk, ha szükséges, egyszer átmossuk, majd a kész pörkölthöz adjuk. Egy kevés vízzel megpároljuk, majd az egészet behabarjuk.
Tápérték/adag: Zsír: 8,95 g; Koleszterin: 74 mg; Szénhidrát: 27,27 g; Élelmi rost: 5,83 g; Fehérje: 29,94 g
További koleszterinszegény receptek [0]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
312,2
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: