Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Kényesebbek visszereikre a férfiak, mint a nők

Ki hinné, hogy a visszér a kozmetikai célú plasztikai beavatkozások egyik leggyakoribb célpontja? Az Egyesült Államokban legalábbis tavaly e műtéttípus legnépszerűbbje a visszértágulat kezelését szolgáló injekciós kezelés, a szkleroterápia volt, ami meglepő módon nagyrészt a férfiaknak köszönhető.



A visszértágulat kezelését szolgáló szkleroterápia a második leggyakrabban végzett kozmetikai célú sebészeti beavatkozás volt a 2007-es évben a plasztikai sebészeket tömörítő szakmai társaság, az American Academy of Cosmetic Surgery (AACS) tagjai által szolgáltatott adatok szerint.

Az eljárás népszerűségének növekedését a férfiak indukálják: az elmúlt öt év során több mint kétszeresére, 226,3%-kal emelkedett az erősebbik nem körében elvégzett visszér-műtétek száma. A jelenség drasztikus voltát jól jelzi, hogy ugyanez az arány a nőknél mindössze 3,5%-os.

A visszérműtétek gyakoriságának növekedése mellett a férfiak egyre inkább elpártolnak a körükben korábban igen népszerű hajbeültetéstől. Ennek oka jórészt anyagi lehet: a hajbeültetés ára több mint ezer dollárral nőtt, míg a szkleroterápia kb. száz dollárral olcsóbb lett.

„A plasztikai sebészek tapasztalata szerint egyre több férfi érdeklődik a szkleroterápia iránt” – mondta el Dr. Steven Hopping, az AACS elnöke, aki szerint manapság jelentősen kevesebb stigma kapcsolódik ahhoz, hogy férfiak essenek át ezen a beavatkozáson.

2007-ben a legnépszerűbb kozmetikai célú plasztikai műtéti típusok első három helyét a visszérműtét mellett a zsírleszívás és a blefaroplasztika, vagyis a szemhéjplasztika foglalták el.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/szkleroterapia_visszertagulat