Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Póréhagymás burgonyakrémleves



th_porehagymas_burgonyakremleves.jpg [1]Hozzávalók:
2 szál póréhagyma
40 dkg burgonya
diónyi vaj
2 dl tejszín
1 dl tej
10 dkg parmezán
3-4 gerezd fokhagyma
néhány szál friss kakukkfű és snidling
só, bors
Elkészítés:

A póréhagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk; a vajon megdinszteljük őket. Rátesszük a meghámozott, felkockázott burgonyát és az apróra vágott kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul.

Ekkor félrehúzzuk a tűzről, a levest botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt és alacsony lángra téve kicsit átkeverjük. Ha kell, utánafűszerezzük, végül parmezánforgáccsal és apróra vágott snidlinggel meghintve tálaljuk.


Elkészítési idő:
Kb. 30 perc
Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/recept_porehagymas_burgonyakremleves