[1]Hozzávalók:
35 dkg + néhány szem hámozott, főtt gesztenye (lehet mélyfagyasztott is)
1 l csirkehúsleves
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
fél dl tejszín
1/2 kiskanál cukor vagy méz
só, bors
néhány szál petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, és egy lábosban tegyük fel főni a húslevessel és a gesztenyével. A petrezselymet, a babérlevelet és a fokhagymát tegyük gézzacskóba vagy teatojásba, és adjuk a leveshez. Közepes lángon főzzük 45 percig.
Vegyük ki a fűszereket és turmixoljuk össze a levest. Adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, egy kicsit tegyük vissza a tűzhelyre és melegítsük át. Apróra vágott petrezselyemmel és egész, főtt gesztenyével tálaljuk.
További karácsonyi receptek [1]
Elkészítési idő:
kb. 1 óra
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: