[1]Hozzávalók:
3 csésze reszelt répa
2 csésze liszt
2 csésze cukor
fél (kb. 250 g) ananászkonzerv (levével együtt)
4 tojás
1,5 csésze olaj
2 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. vaníliakivonat
fél tk. só
A krémhez:
1 doboz (20 dkg) sajtkrém (pl. Philadelphia)
10 dkg vaj
18 dkg porcukor
1 tk. vaníliakivonat
Elkészítés:
Kapcsoljuk be a sütőt 175°C-ra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy közepes tortaformát vagy magasabb falú tepsit.
Egy mély tálban keverjük össze a lereszelt répát a cukorral, a liszttel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliakivonatot, és a villával összetört ananászt (levével együtt). Öntsük a tésztát a tepsibe, és 30-40 percig süssük.
Hagyjuk kihűlni, addig alaposan keverjük össze a krém összetevőit, majd vonjuk be vele a torta tetejét.
További húsvéti receptek [1]
Elkészítési idő:
2 és fél óra
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
A tésztához ízlés szerint adhatunk mazsolát vagy finomra vágott mogyorót, diót, pekándiót. A tortát díszíthetjük bébirpéával vagy répát formázó marcipándísszel.
Tanácsok: