[1]Hozzávalók:
1 (kb. 2 kg-os) konyhakész sonka
¼ csésze szegfűszeg
¼ csésze kukoricaszirup vagy barna cukor
2 csésze méz
15 dkg vaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 165°C-ra. A sonka felületét átlósan vagdossuk be, és tűzdeljük meg a szegfűszeggel. A vajat, a szirupot és a mézet vízfürdőn olvasszuk fel.
A sonkát tegyük egy alufóliával alaposan kibélelt tepsibe, és öntsük le a szirup egy részével, majd tegyük a sütőbe. Kb. 15 percenként locsoljuk meg a sziruppal, amit tartsunk folyamatosan melegen.
A teljes sütési idő 1 és negyed óra, melynek utolsó 5 percében kapcsoljuk be a grillsütőt, hogy a máz rákaramellizálódhasson a sonkára.
További húsvéti receptek [1]
Elkészítési idő:
1 óra 40 perc
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: