[1]Hozzávalók:
1 csontozott, lebőrözött báránycomb
4 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 220ºC-ra. A rozmaringot vágjuk fel kb. 2 cm-es darabokra, a fokhagymát vékonyan szeleteljük fel. Egy éles kés hegyével egymástól néhány cm-re ejtsünk mély bevágásokat a combon, és minden vágásba tűzzünk rozmaringot és fokhagymát. A combot ezután kenjük be olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és tegyük a sütőbe.
Fél órán át süssük 220ºC-on, majd vegyük le a hőmérsékletet 180ºC-ra, és süssük készre – a sütési időre 450 grammonként 20 percet számoljunk. Tálalás előtt legalább tíz percig letakarva hagyjuk állni a húst.
Burgonyával, párolt vagy sült zöldségekkel tálaljuk.
További húsvéti receptek [1]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: