Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Rozmaringgal és fokhagymával tűzdelt húsvéti báránycomb



th_baranycomb.jpg [1]Hozzávalók:
1 csontozott, lebőrözött báránycomb
4 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
olívaolaj
só, bors
Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 220ºC-ra. A rozmaringot vágjuk fel kb. 2 cm-es darabokra, a fokhagymát vékonyan szeleteljük fel. Egy éles kés hegyével egymástól néhány cm-re ejtsünk mély bevágásokat a combon, és minden vágásba tűzzünk rozmaringot és fokhagymát. A combot ezután kenjük be olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és tegyük a sütőbe.

Fél órán át süssük 220ºC-on, majd vegyük le a hőmérsékletet 180ºC-ra, és süssük készre – a sütési időre 450 grammonként 20 percet számoljunk. Tálalás előtt legalább tíz percig letakarva hagyjuk állni a húst.

Burgonyával, párolt vagy sült zöldségekkel tálaljuk.

 További húsvéti receptek [1]


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/tuzdelt-baranycomb-recept