Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Egerek harapdáltak össze egy idős beteget

Egy csapat egér támadott meg egy ágyban fekvő idős beteget egy ausztrál idősek otthonában: az állatok megrágták a fülét, az arcát és a kezeit is.

Ray Hopper, ellenzéki törvényhozó, akit először értesítettek az esetről, elmondta, az idős betegre vérrel borítva találtak rá szombaton a nővérek. A férfi fülét durván megrágták az egerek, fejét harapások borították, nyakán is súlyos sérülések voltak. Keze is véres volt, láthatólag harcolt azért, hogy elkergesse az állatokat.

Hopper azzal vádolja a Dalby kórházat, amelyben a Karingal Idősek Otthona is található, hogy túl lassan reagált az állatok elszaporodására. Mint mondta, valószínűleg nem hirtelen törtek be az egerek az épületbe. Az ilyen mértékű elszaporodás hetek alatt tartó folyamat eredménye: bőven lett volna idejük, hogy cselekedjenek.

A tisztiorvosok értesítették a queenslandi egészségügyi minisztériumot, amely növelte a személyzet létszámát, emellett megkezdték az állatok elfogását és elpusztítását. A minisztérium a hideg ausztrál ősz elől menedéket kereső állatok rohamos elszaporodásával magyarázza az esetet.

Justine Elliot, a szövetségi minisztérium képviselője vizsgálatot indított annak kiderítésére, mit tett a queenslandi intézmény lakóinak védelme érdekében.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/egerek-harapdaltak-ossze