Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Születéskor elcserélték őket, 56 év után találkoztak

Ötvenhat év után találkozott két amerikai asszony – Kay Rene Reed Qualls és DeeAnn Angell Shafer –, akik nemrégiben tudták meg, hogy születésükkor elcserélték őket a kórházban.

A két kislány egy napon, 1953. május 3-án látta meg a napvilágot Oregonban a Pioneer Memorial kórházban. Boldog gyermekkoruk volt, majd férjhez mentek, gyerekeik születtek, jelenleg pedig mindkettő gyakorló nagymama. Múlt nyáron viszont életük fenekestül felfordult, miután egyikük, Kay Rene bátyját egy asszony kereste meg, mondván, húgát születéskor elcserélték.

A 86 éves asszony, aki ismerte a férfi anyját, a másik család szomszédja volt. A férfinak egy fotót mutatott, melyen húga, Kay Rene szerepelt gyermekkorában – ám mint kiderült, ő valójában a másik nő, DeeAnn húga. „Kay Rene nem tartozik a Reed famíliába, ő Angell” – állította az idős asszony, aki szerint szomszédja, Marjorie Angell attól a pillanattól fogva, hogy megmosdatott újszülött kislányát a kezébe adták, azt állította, a gyerek nem az övé. Vádjait a kórház elutasította.

Bobby Reedet lesújtotta a történet, majd később az is a tudomására jutott, hogy a környéken sokáig suttogtak az elcserélt gyerekekről.

DeeAnn ez év februárjában tudta meg az igazságot, a közelmúltban pedig a két asszony első ízben személyesen is találkozott, amikor Washingtonban elvégezték rajtuk a DNS-vizsgálatot. Egy héttel később megszületett az eredmény, amelynek olvastán Kay Rene könnyekben tört ki: „Nem a saját életemet éltem” – zokogta. DeeAnn szerint viszont a genetikai vizsgálat teljesen felesleges volt, húga ugyanis úgy néz ki, mint Kay Rene ikertestvére.

A Pioneer Memorial Kórház felajánlotta, hogy kifizeti a tanácsadás költségeit, ám mindkét asszony visszautasította.

Kay Rene és DeeAnn időközben barátnőkké váltak, s május 3-án együtt ünnepelték meg születésnapjukat. Mint DeeAnn megjegyezte, igyekszik előre nézni, a dolog pozitívumait keresi, a múltat úgysem lehet meg nem történtté tenni. „Beleőrülnék, ha ezen tépelődnék” – mondta.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/elcserelt-nok