Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Egész életen át kísérthet a nemi szervi herpesz

A nemi szervi herpesz okozója a herpes simplex vírus (HSV-2), mely krónikus, élethosszan fennálló fertőzést okoz. Egy kutatás szerint az óvszer használata akár 30 százalékkal is csökkentheti a fertőzés veszélyét.

Korábbi kutatások már bizonyították, hogy az óvszerhasználat segít megelőzni a HIV és más nemi úton terjedő betegségek, például a chlamydia [0] és a gonorrhoea [0] terjedését, azonban a nemi szervi herpesszel kapcsolatban nem álltak rendelkezésre ilyen adatok.

Emily T. Martin, a Seattle-i Gyermekkórház Kutatóintézetének doktorandusza munkatársaival hat olyan vizsgálat adatait elemezte, amelyek az óvszer herpeszmegelőzésben játszott szerepét vizsgálták. A vizsgálatokban résztvevő nők és férfiak esetében eleinte nem állt fenn genitális herpesz. 12-19 hónap elteltével 7,7%-uk fertőződött meg herpeszvírussal.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

Megnézem a légkeveréses halogén főzőkészüléket >> [1]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az adatok szerint azoknál, akik anális vagy hüvelyi szex közben minden esetben óvszert használtak, 30 százalékkal kisebb volt a fertőzés esélye. A védekezés nélküli szex gyakoriságának növekedésével nőtt a herpeszfertőzés veszélye is. A férfiak és nők között az óvszer hatékonysága szempontjából nem tapasztaltak különbséget.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/ovszer-nemi-szervi-herpesz