Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Asztmarohamot válthat ki a nevetés

A népi bölcsesség szerint a nevetés a legjobb orvosság, a legújabb felmérések szerint azonban ez nem minden esetben igaz, a nevetés ugyanis egyes esetekben asztmatikus rohamokat válthat ki.

Egy 200 asztmás részvételével készült ausztrál felmérésből kiderült, hogy a nevetés egyes esetekben súlyosbíthatja a krónikus légzőszervi megbetegedésekben szenvedők állapotát, és asztmatikus rohamokat válthat ki.

„A megkérdezett betegek háromnegyede szerint az asztma semmilyen káros befolyással nincs az életükre, a legtöbbjüknek ennek ellenére mégis különböző életmódbeli változtatásokat kellett eszközölniük, amikor kiderült, hogy betegek” – állapította meg a reprezentatív online felmérés.

A megkérdezettek kétharmadát betegségük komolyan akadályozza a házimunka végzésében és a napi vásárlásban, egyharmaduknak pedig alvási gondjaik is vannak emiatt. Öt megkérdezettből egy különböző szociális kapcsolatait is leszűkítette a betegsége miatt.

„A felmérés eredményeiből egyértelműen láthatjuk, hogy a betegeknek mennyi áldozatot kell hozniuk betegségük miatt, pedig a legtöbben azt hiszik, semmilyen irányban nem korlátozza őket az asztmájuk” – vonja le a következtetést a kutatás.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/nevetes-asztma