Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Hajat is növeszthet a népszerű ránctalanító

A Botox a plasztikai sebészet igazi üdvöskéje: milliók veszik igénybe kisebb-nagyobb ráncaik kisimítására, de hatásos az erős izzadás a migrén ellen is, a legújabb felhasználási területe pedig talán a hajhullás és a kopaszodás kezelése lehet.

A kopaszodók reményeit egy kaliforniai plasztikai sebész véletlen felfedezése táplálja. Dr. Simon Ourian évekkel ezelőtt rákban szenvedő édesanyjának adott be Botox-injekciót, hogy enyhítse a kemoterápiás kezelés következtében kialakult migrénjét. Az orvos a hatóanyagot – a Botolinum toxin nevű idegmérget – édesanyja fejbőrébe adta be, és hatására a legnagyobb meglepetésre a kemoterápia miatt kihullott haj újra nőni kezdett.

A felfedezést ezután vizsgálatok követték: Ourian három éven keresztül önkénteseken tesztelte a Botox hajnövesztő hatását, amit a minél jobb hatás érdekében vitaminokkal is kiegészített. Az orvos szerint a Botox-vitamin injekciók nagyon biztonságosnak és minden korábbinál hatásosabbnak bizonyultak pácienseinél a kopaszodás kezelésében – írja a brit Telegraph internetes kiadása.

Ha a felfedezést klinikai vizsgálatokkal is sikerül alátámasztani, az új korszakot nyithat a hajhullás ás a kopaszodás kezelésére szolgáló módszerek terén.

A Botox hatásmechanizmusának alapja ez esetben az lehet, hogy ellazítja, ezáltal pedig kitágítja az erek falát, így több, a hajnövekedéshez szükséges tápanyag jut az elsorvadt hajhagymákba.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/botox-kopaszodas-hajhullas