Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Holisztikus hajgyógyászat

A haj és a fejbőr bármilyen panasza nem csak esztétikai probléma: a szervezet segélykérő jelzése. A hajszálak termeléséért felelős anyasejtek ötszörös anyagcseréjének köszönhetően időben – még a szervi panaszok megjelenése előtt – kapjuk a jelzéseket, hogy valami nincs rendben.

Az emberi testet, lelket és szellemet egységként felfogó Holisztikus hajgyógyászat sok tekintetben előnyben van a klinikai bőrgyógyászathoz képest. Szervezetünk energiaáramlása már jóval a panaszok jelentkezése előtt megváltozik. Speciális vizsgálati módszerekkel már akkor kimutathatók ezek az „apró” változások, amikor a hagyományos klinikai gyógyászat vizsgálatai nem mutatnak semmi kórosat.

Csupán „ránézek” a fejbőrre és már látom, milyen belső okai lehetnek a kopaszodásnak, ritkulásnak, de akár a pattanások, sebek, korpás foltok is adhatnak információt a kiváltó okokról. Méregterhelés, funkcionális zavar, anyagcserezavar, táplálkozási hibák... Ahogy a tenyéren, a talpon, vagy akár az íriszben megtalálhatók a szervek zónái, úgy a hajas fejbőr is láttatja a szervi, energetikai, lelki okokat, így beszélhet a hozzáértő szakembernek.

Fejbőrelemzés – skalpdiagnosztika

A hajhullás – kopaszodás, foltos hajvesztés, a hajszálak elvékonyodása –, és a fejbőr egyéb betegségei – zsírosodás, korpásodás, viszketés, sebek, pikkelysömör, hámlás, pattanások –, minden esetben a szervezet segélykérő jelzései.

13 éves hajgyógyászati tapasztalatom alapján kialakult egy „skalptérkép”, ami egyértelmű ok-okozati összefüggéseket tár fel a hajproblémák és a belső okok között. Mivel a hajas fejbőr érzékeny kijelzője szervezetünk állapotának – hiszen gyakran semmi szervi panasz nem társul hozzá –, megelőzésre is alkalmas ez a módszer. A cél, hogy a betegségek teljes kialakulása előtt tudjunk tenni valamit, a hajas fejbőr előjelzései segítségével könnyen megvalósítható.

A kopaszodás mostanában már egyre fiatalabb korban jelentkezik. Vizsgálatok és valódi okfeltárás nélkül beletörődni a – szakirodalom és az orvosi diagnózis szerint – reménytelen helyzetbe, véleményem szerint butaság ! Nem mindig „öröklött”, „visszafordíthatatlan” vagy „férfias”!

Mindegyik esetben valamilyen belső szerv gyengeségéről, túlzott igénybevételéről, vagy méregterheléséről árulkodik.

Gyakran keresnek meg 20-25 éves fiatalemberek azzal, hogy egy-két év alatt jelentős kopaszodást tapasztaltak, azonban a család idősebb tagjainak sok a haja. Minden esetben mérhető vizsgálatainkon a skalpdiagnosztika alapján „gyanúba kevert” szerveknél valamilyen toxikus terhelés. Ezt megszüntetve szépen visszanő a haja a kiritkult területeken.

A korpásodás és a fejbőr túlzott zsírosodása esetében is nagy gyakorisággal jelennek meg ugyanazon szervi eltérések, hasonló kórokozók, hasonló anyagcserezavarok, de így van ez a pikkelysömör, a rémes viszketés esetében is.

Mit tegyünk a haj és fejbőrpanaszaink helyreállítása, egészségünk megőrzése érdekében?

Mindenképpen komplex terápiát javasolok. Több ezer vizsgálat, műszeres mérés alapján alakítottam ki a panaszok alapján a komplex terápiás javaslatot. Nem a vitamin és ásványi-anyag hiányainak pótlásán alapul a módszer, hiszen amennyiben emésztőrendszeri hibával, anyagcserezavarral, felszívódási zavarral, enzimhiánnyal, gombás terheléssel állunk szemben, nem érhetünk el csupán egy „hajszépítő” vitaminkészítménnyel eredményeket. Ezt bizonyára sokan tapasztalták már.

Ahol a szervezet láttatja a problémáit, ott – meggyőződésem és műszeres méréseim szerint – vissza is lehet hatni a szervek energetikai folyamataira.

Skalpon át a szervezetre!

A fejbőrön keresztül megfelelő – bioinformációs – készítménnyel, finom korrekciós impuzusokat adva, a külső problémák megoldása mellett, vissza is lehet hatni a szervezetre!

Az utóbbi évek tapasztalatai alapján összeállított Hair Nice haj és fejbőrápoló termékekkel meg tudjuk valósítani ezt a dupla hatás/visszahatást. A Hair Nice család aromaterápiás, bioinformációs krémpakolásai és samponjai egészséges működésre hangolják a hajat és a fejbőr sejtjeit. A gyógynövények élettani hatásait megsokszorozzák a termékekbe juttatott célzott bioinformációk, lélektani hatásait erősítik a megfelelő színek jótékony rezgései.

Amennyiben a megfelelő Hair Nice haj és fejbőrápoló termék és a kiválasztott komplex belső terápia alkalmazásával 2 hónapon belül nem jön létre a várt javulás, érdemes speciális vizsgálataink segítségével pontos, személyre szabott terápiával folytatni.

A mikrokamerás hajvizsgálat, a skalpdiagnosztika, a gerinc, hasi szervek manuális vizsgálata alapján felállított állapotfelmérés, a fizikai testen látható, tapintható jelzések között tárja fel az összefüggéseket.
A toxin- és gócteszt műszeres mérése feltárja, hogy melyik szervnek milyen méregterhelése van, hol van góc a szervezetben.
Az energetikai, „finomfizikai” állapotfelmérés az energiaközpontok – csakrák – működését, az energiaszintet, a káros földsugárzások finomtestre gyakorolt negatív hatását deríti fel.

A vizsgálatok alapján összeállított komplex terápiás javaslat betartásával biztosíthatjuk a maximális sikert!

Kis Éva
holisztikus hajgyógyász
skalpdiagnoszta
Nice Hajgyógyászat
info: 06-1/267-8725, 06-30/7545417
www.nicehajgyogyaszat.hu [1]

(x)



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/holisztikus-hajgyogyaszat