Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Házasságokat dönt romba a Facebook

Az ismerősökkel való kapcsolattartásra és az új barátságok kialakítására létrehozott közösségi portálok, mint amilyen a Facebook, nagy szerepet játszhatnak a válások számának növekedésében.

Válóperes ügyvédek szerint a népszerű közösségi portálok egyre több embert csábítanak arra, hogy netes kapcsolataikkal csalják meg partnereiket – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. A féltékeny hitvesek szintén a közösségi portálokat használják, hogy a flörtre, szerelmi viszonyokra bizonyítékokat gyűjtsenek.

Egy válásokra szakosodott ügyvédi iroda szerint a keresetek egyötödében kerül említésre a Facebook.

Mark Keenan a Divorce-Online vezetője szerint legtöbb esetben az online szexuális csevegés okozza a bajt, míg a közösségi portálokon hagyott kacérkodó üzeneteket is egyre többször csatolják a szokatlan viselkedés bizonyítékaiként. Van, aki a közösségi portálon a személyi adataiban már elváltnak tünteti fel magát, miközben hivatalosan még házasságban él.

Tavaly egy 28 éves nő vált el a szintén 28 éves férjétől, miután kiderült, hogy a férfi a Second Life virtuális valóságban „feküdt le” egy, a való életben még sohasem látott felhasználóval.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/facebook-valas