Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Az olimpia miatt kisebbítteti melleit egy futónő

Kicsinyíti melleit Jana Rowlinson ausztrál gátfutó világbajnok, hogy minél jobban szerepelhessen a 2012-es londoni olimpián.

Rawlinson – aki a 400 méteres gátfutás kétszeres világbajnoknője – nem természetes adottságától szeretne megszabadulni, hanem korábban megnagyobbított melleiből veteti ki a szilikonimplanátumokat.

"Nagyon szerettem megnagyobbított melleimet, de végül is felnőttem eléggé ahhoz, hogy szembe tudjak nézni magammal a tükörben" – nyilatkozta.

Felfedte, hogy régebben elégedetlen volt atléta alkatával. "Ha a tükörbe pillantottam, izmos karokat, széles vállat és nagy, erős lábakat láttam. Ezek ugyan kellenek a jó futáshoz, de nem éreztetik velem, hogy vonzó nő lennék" – indokolta hajdani mellbevágó döntését. A mostanit pedig azzal magyarázta, hogy hazáját, Ausztráliát nem akarja megrövidíteni azzal, hogy nem tesz meg mindent asportsikerért.

Érdekes fizikai dilemma egyébként, hogy melyik megoldás kecsegtet jobb gátfutási eredménnyel: az implantátumok eltávolításának köszönhető súly- és légellenállás-csökkenés, vagy a betétek megtartásának köszönhető pár plusz centi a célegyenesben történő mellbedobásnál. Rowlinson csapattársa, Melinda Gainsford-Taylor fel is vetette, hogy a maga részéről érthetetlennek tartja a döntést, ugyanis szerinte a nagyobb kebel előnyös lehet, ha a célfotón múlik, ki lett a győztes.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/futono-mellkisebbites