Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Narancslikőr házilag



th_narancslikor-recept.jpg [1]Hozzávalók:
1 liter jó minőségű vodka
40 dkg cukor
5 nagy narancs
1 citrom
víz
Elkészítés:

A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg, hogy eltávolítsuk róluk a vegyszermaradványokat. Zöldséghámozóval pucoljuk meg őket, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehér rész, máskülönben a likőr keserű lehet.

A héjakat tegyük egy nagy, tisztára mosott befőttes üvegbe, öntsük rá a vodkát, fedjük le, és sötét, hűvös helyen hagyjuk állni egy hétig, miközben minden nap rázzuk fel.

Az egy hét elteltével főzzünk a cukorból és 5 dl vízből szirupot: a cukrot öntsük a forró vízhez, és kis lángon forraljuk kb. tíz percig. Ha kihűlt, öntsük a leszűrt likőrhöz, és lezárva ismét tegyük el pihenni, ezúttal két-három hétig, naponta felrázva.

Minél tovább érik, annál finomabb lesz.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

• A likőrt feldobhatjuk különféle fűszerekkel, például fahéjjal, kardamommal, vaníliával, szegfűszeggel vagy csillagánizzsal. A likőrkészítés első fázisában adjuk őket a gyümölcshéjhoz.

• Az alkoholos héjakat ne dobjuk el, használhatjuk például sütemények, desszertek készítéséhez.

 

További karácsonyi receptek [1]


Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/narancslikor-recept