Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Új állás reményében plasztikáztatnak az amerikai férfiak

Elsősorban a negyven feletti férfiak fekszenek a plasztikai sebész kése alá az Egyesült Államokban, ahol a gazdasági válságot követő visszaesés után ismét egyre népszerűbbek a szépészeti műtétek a férfiak körében.

A trend elsősorban a 40-54 év közöttieknél figyelhető meg, a férfiakon végzett műtétek 48 százalékát ezen a korosztályon hajtották végre az elmúlt évben – derült ki a Plasztikai Sebészek Egyesült Államokbeli Egyesületének (ASPS) adataiból.

„Ez a generáció sokkal érzékenyebben reagál a fiatalabbakra, akikkel lépést kell tartania. Főleg a munkavállalás során kerül előtérbe a probléma. Sokan fiatalabbnak akarnak kinézni, hogy jobb esélyekkel induljanak egy-egy állás elnyeréséért” – fejtette ki Phillip Haeck, az ASPS elnöke.

Az egyesült államokbeli férfiaknál az elmúlt évben az orrplasztika volt a legnépszerűbb, összesen 63 ezer ilyen operációt hajtottak végre. Második helyen a szemhéjműtétek végeztek, a harmadik helyen pedig a zsírleszívás áll. A népszerűségi listán a negyedik és ötödik helyet a mellkisebbítés és a hajátültetés szerezte meg.

Az arcfeltöltések száma tizennégy százalékkal, a vádlinagyobbítások száma 62 százalékkal növekedett az előző évhez képest, az elálló fülek korrekcióját pedig tizenegy százalékkal többen igényelték.

Bár egyre több férfi veti alá magát fájdalmas beavatkozásnak a megfiatalodás reményében, a szépészeti beavatkozások 91 százalékát továbbra is a nőkön végzik, akik között a mellnagyobbítás a legnépszerűbb.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/ferfiak-plasztikai-mutet