Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Löttyedtté tesz a cicanadrág?

A leggings, lánykori nevén cicanadrág viselői szerint ápol és eltakar, ellenzői szerint viszont pont ellenkezőleg: kihangsúlyozza az előnytelen alakot. Utóbbiak egy brit fizioterapeuta újabb, érdekes érvet szolgáltatott.

A leggings viselése ellustítja az izmokat, petyhüdtté teszi a hasat és a combokat – állítja a brit Daily Mail internetes kiadása által idézett Sammy Margo fizioterapeuta. Szerinte a szoros ruhanemű oly módon támasztja meg a combban lévő négyfejű izmot, a farizmot és a hasi mélyizmokat, hogy azoknak tulajdonképpen nem is kell dolgozniuk. Az ellazult izmok eredményeként az adott terület petyhüdtté válik és elveszíti feszességét.

Margo szerint az ellustult izmokat egy kis edzéssel könnyű újra formába hozni. A bokasúlyokkal való séta, a hasprés, a farizom napközben való megfeszítése-kiengedése mind meg fogja hozni a jó eredményt, és akár egy hét elég lehet ahhoz, hogy testünk visszanyerje a régi formáját.

Az elmélet tudományos hitele erősen vitatható, az azonban kétségtelenül igaz, hogy az edzetlen test takargatása helyett sokkal jobban tesszük, ha végre elkezdünk sportolni. Más kérdés, hogy egy hét alatt nagy csodára nem számíthatunk.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/leggings-izmok