Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Állítólag ránctalanít a juhméhlepény

Vannak, akik szinte mindent megtennének, hogy fiatalabbnak látszódjanak, ám egy új módszeren talán még ők is felhúzzák az orrukat: egy londoni orvos az újabb krémek és botox-kezelések helyett inkább juhok méhlepényét használja a ráncok eltávolítására.

Dr. Roberto Viel 600 fontot (kb. 180 ezer forintot) kér a harminc perces kezelésért, és állítása szerint ezért öt hónapig járhatnak páciensei ránctalan arccal. Actistem nevű módszere úgy stimulálja az arc saját kollagéntermelését, hogy a méhlepényben található speciális fehérjét juttatja a bőr alá. Ez a sejtekkel és a rostszálakkal együtt újraépíti a kollagént és az elasztint, így varázsolva a bőrt feszessé.

A méhlepényt Ausztráliából szerzik be. A kezelés során először érzéstelenítő krémmel kenik be az arcot, majd 15 perc múlva egy dermaroller nevű eszközzel – ami egy apró festékhengerre emlékeztet, csak éppen kicsi tüskék borítják – kezdik el serkenteni a terület vérkeringését. Végül tiszta, ragadós folyadék formájában helyezik rá a méhlepényt, és elkezdik belemasszírozni a homlokba. A páciens arcát ezután 12 órán keresztül nem érheti víz.

Az eredmény három napon belül kezd látszani, és bőr két héten belül töltődik fel kollagénnel és elasztinnal. A bőr feszesebbé és rugalmasabbá válik, miközben észrevehetően egészségesebbnek fog tűnni, és kevesebb lesz rajta a ránc.

Dr. Vielnek nem ez az első szokatlan beavatkozása. Korábban 1 200 fontért (nagyjából 355 ezer forintért) vállalta, hogy segít azoknak, akik túlzott izzadástól szenvednek.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/juh-mehlepeny-rancok