Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Őszi-téli immunvédelem

Az erdő lombkoronájának csodálatos változása, gesztenye-gyűjtögetés, kirándulások, hóemberépítés, szánkózás… Hiába hűvösebb az idő, hiába csökken a nappalok hossza, megannyi izgalmas program csalogat minket ilyenkor is a szabadba. Rajtunk is múlik, hogy az őszi és téli időszakot megfázás és lehangoltság nélkül töltsük, megőrizve életkedvünket és energiáinkat.

Védőbástya

Immunrendszerünk szervezetünk egyik védőbástyája, melynek fő feladata, hogy a szervezet saját anyagait megkülönböztesse az idegen anyagoktól. A kórokozókat és káros anyagokat megsemmisítve immunrendszerünk megakadályozza, hogy ezek az anyagok beteggé tegyék szervezetünket. Az immunrendszerünk nyirokszervekből (csontvelő, csecsemőmirigy, lép, nyirokcsomók, mandulák, féregnyúlvány) és az azokat összekötő nyirokerekből épül fel, és működéséhez elengedhetetlen a fehérvérsejtek jelenléte és megfelelő működése. Már születésünk pillanatában rendelkezünk bizonyos védettséggel, többek között a kóros anyagok bekebelezésére specializálódott fehérvérsejtjeink (a fagociták) is működnek már. Később bonyolult szabályozási folyamatok eredményeként nemcsak az idegen és káros anyagokat semlegesíti ez a bűvös rendszer, hanem arra is képes, hogy memorizálja az egyes kórokozókat, és így azokkal szemben már védetté tegye szervezetünket. Elég, ha ennek a védőbástyának csak a legkisebb része megsérül, és máris gyengévé, kiszolgáltatottá válik az egész testünk. Immunrendszerünk védelme az egyik legfontosabb feladatunk a betegségek megelőzése, a prevenció érdekében.

A titok nyitja az egyensúly megőrzése

Nem véletlen, hogy sokszor a gyenge immunrendszer szinonimájaként használjuk a legyengült szervezet kifejezést. Immunhiányos állapotokban fokozottan fogékonnyá válunk a fertőzésekre, és a krónikus betegségeink is könnyen kiújulhatnak. Ám immunrendszerünk alulműködése mellett az is problémát jelent, ha túlzottan erőteljesen reagál bizonyos anyagokra, külső környezeti hatásokra, ennek legismertebb esete az allergiás reakció. Csakúgy, mint a szervezetünk egésze, immunrendszerünk is akkor működik megfelelően, ha sikerül biztosítani és fenntartani az egyensúlyi állapotát. A rendszeres aktív testmozgás, az egészséges ételek fogyasztása, a káros szenvedélyek háttérbe szorítása, a stressz csökkentése, a helyes relaxációs technikák elsajátítása, a megfelelő időtartamú pihentető alvás, azaz egyszóval az egészséges életmód önmagában is hozzájárul immunrendszerünk karbantartásához. Egyes betegségeket követően, illetve évszakváltás idején, különösen a hideg idő beköszöntével, érdemes - a fentieken túl - speciális immunerősítő programok áldásos hatását is kihasználni vitalitásunk megőrzése érdekében.

Mágnesterápia

A mágnesterápiának nemcsak a gyógyászatban, hanem az egészségmegőrzés terén is fontos szerep jut. Az enyhe pulzáló mágneses tér hatására a sejtek anyagcseréje felgyorsul, ugyanakkor a vörösvértestek még több oxigént képesek megkötni a felületükön. A fokozott anyagcseréhez szükséges energiát a sejtek képesek – bonyolult biokémiai folyamatok során - önmaguk számára előállítani, ám ennek során fokozódik az oxigénigényük. A sejtekhez szállított oxidéndús vér az egész szervezetre, így az immunrendszerre is jótékony hatást gyakorol.

Oxigénterápia

A megfelelő oxigén ellátottság elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk megbirkózzon a kórokozókkal és a sejtek működése során keletkező, ám a káros környezeti hatások nyomán túlzottan felgyülemlő szabad gyökökkel. A hagyományos oxigénterápiák fokozott koncentrációjú oxigént alkalmaznak, de ez néhány esetben megterhelő lehet a szervezet számára. A NaturMed Immun programban alkalmazott oxigénterápia nem az oxigén koncentrációját növeli, hanem a belélegzett levegő oxigéntartalmának hasznosíthatóságát javítja. A nemzetközileg szabadalmaztatott eljárás a levegő oxigénmolekulájának elektronszerkezetére hat. A pillanat töredéke alatt lezajló szerkezet átalakulás, majd visszarendeződés energiát szabadít fel, mely jótékony hatású a szervezetre. Az anyagcserére gyakorolt kedvező hatása elősegíti a sejtek regenerálódását, javítja működésüket.

Sókamra

A sókamra klímája ugyanazt a hatást gyakorolja a szervezetre, mint a természetes sóbarlangok vagy a sós tengeri levegő, különösen kedvezően befolyásolja a légzőrendszer, a bőr és az ízületek működését. A helyiségben a telített sóoldatból, és az ezzel átitatott sótéglákból párolgó sós levegő biztosítja, hogy szennyezőanyagoktól mentes levegő kerüljön a légutakba. A légzőszervek aktivitása fokozódik, öntisztulása aktívabbá válik. A pormentes, sót és ásványi anyagokat tartalmazó tiszta levegő belélegzése valódi felüdülést jelent az egész szervezet számára.

Sensolite polarizáltfény terápia

A test egész felületén egyidőben alkalmazott Sensolite polarizáltfény-terápia - a sejtekre kifejtett aktiváló hatása révén - egyszerre alkalmas a betegségek megelőzésére és gyógyítására. A polarizált fény elektromágneses tere a sejtmembránokra hatva megerősíti a sejtek működését. Ez általánosan igaz minden sejtre, de a megelőző, gyógyító szerep leginkább a vérsejtekre gyakorolt hatásának köszönhető. A bőr mélyebb rétegeibe behatoló fény a vörösvértesteket több oxigén felvételére teszi képessé, így az egész szervezet több éltető oxigénhez jut. A vérben található, az immunitásban nagy szerepet játszó sejtek is életerősebbekké válnak, ennek köszönhetően sokkal könnyebben végzik a feladatukat: gyorsabban győzik le a szervezetbe bejutó kórokozókat, illetve hatékonyabban likvidálják a rendellenesen kialakuló kóros sejteket. A Sensolite polarizáltfény-terápiás ágyban a közel 1000 fényforrás úgy működik, mint egy „polarizáltfény-fürdő”. Nincs semmi kellemetlenség, nincs fájdalom, csak a fény áldásos hatása.

Thalasso immunerősítő masszázs

A Thalasso terápia gyógyító és ápoló hatású tengeri anyagok, algák és iszapok felhasználásával fejti ki a hatását. Az immunerősítő Thalasso masszázs során használt masszázskrém hatóanyagait többek között az izotonikus tengervízből nyert sók és az ezt kiegészítő levendula és zsálya illóolajok adják. A tengervízben ionos formában jelenlévő ásványi sók és nyomelemek a bőrbe jutva gyorsan felszívódnak és a szervezetbe jutva segítik és serkentik a sejtek alapvető funkcióit. A levendula illóolaja alapvetően nyugtat, csillapít és ellazít, kiegyensúlyozó tulajdonsága segít a test-lelki harmónia megteremtésében. A zsálya illóolaja képes akár euforikus hatást is kiváltani, miközben hatásosan enyhíti a stressz és a szorongás tüneteit. Az illóolajok egyrészt a bőrön át, a véráramba kerülve fejtik ki hatásukat, másrészt belélegezve a pszichét is befolyásolják, így még inkább érvényesül a masszázs vitalizáló ereje.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/carbona_immun