Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

A véres hurka lesz az új szuperétel?

Fekete pudingnak nevezik az angolok a magyar véres hurkához nagyon is hasonló disznóbelsőséget, ami máris 2016 új szuperételévé lépett elő. A főként reggelire fogyasztott húsétel vasban, cinkben, kalciumban, magnéziumban és káliumban gazdag, ezért számos jótékony hatása van a szervezetre.

Darren Beale, a MuscleFood.com szakértőjeként arról beszélt, hogy 2015-ben az egészséges életmód iránti elkötelezettség korábban soha nem látott méreteket öltött, és ez a trend tovább folytatódik idén is. “Érdekes megfigyelni, hogyan változik az emberek ízlése attól függően, hogy mi számít épp menőnek az egészséges ételek piacán. Azt eddig is tudtuk, hogy az avokádó olaj és a maca gyökér szuperételnek számít, de viszonylag új infó, hogy a gombák és a fekete puding is az…” – mondja Beale.

“Örülünk, hogy végre egy kutatás támasztja alá a fekete puding pozitív élettani hatásait, és nagyon kíváncsiak vagyunk, hogyan hat ez a felfedezés a 2016-os trendekre” – teszi hozzá. Charles Macleod Butchers, aki Skócia nyugati részén készíti a fekete pudingot, már most felfedezte, hogy az elmúlt napokban nőtt az érdeklődés a termék iránt. A kalcium, a magnézium, a cink és a vas mellett a jelentős fehérjetartalom miatt is szuperételnek számít a fekete puding.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/szuper-hurka