Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Hullik, gyérül a haja? Tegyen ellene homeopátiával!

Ijesztő jelenség, amikor fésülködés után egyre több hajszál marad a fésűben, vagy hajmosás után a lefolyóban. Bár az idősödéssel többnyire a haj elvékonyodása, ritkulása is velejár, a fokozott hajhullásra fel kell figyelni, annál is inkább, mert többnyire valamilyen táp- illetve ásványi anyag hiányának vagy szervi rendellenességnek, elváltozásnak a jele.

Mivel a haj tömege tulajdonképpen folyamatosan újul, cserélődik, mielőtt pánikba esnénk, először is tanácsos megvizsgálni, valóban annyira tömeges-e ez a hajvesztés, amilyennek látjuk? A szakemberek ugyanis akkor tekintik a hajhullást kórosnak, ha naponta 60-100 szálnál több esik ki, és nem nő ki elegendő új szál helyettük. Érdemes tehát egy újságpapír fölé hajolva alaposan átkefélni a hajat, és megszámolni a kieső szálakat!

Ritkuló ékesség

A hajhullásnak többféle formája van: jelentkezhet foltokban és egyenletesen szétszórtan, azaz diffúzan is. A hajhiány, a kopaszodás lehet maradandó, ha a szőrtüszők, vagyis a hajhagymák, hajszemölcsök is elpusztultak. Átmeneti kopaszodás pedig akkor alakul ki, ha a hajszemölcs nem pusztul el, csak a növekedést biztosító matrixsejtek osztódása szünetel. A hajvesztés több, mint egyszerű kozmetikai, szépséghiba! Legtöbbször a szervezet valamilyen hiányállapotának a jele a fokozott, diffúz hajhullás. Szervezetünk ugyanis mérlegel: ha valamilyen szükséges tápanyagból vagy nyomelemből kevés van, először a létfontosságú szerveket látja el vele, és az olyan, másodlagos szerveknek, mint a hajhagymák, csak akkor jut belőle, ha van elegendő. A foltos kopaszodás hátterében pedig állhat más szervek megbetegedése is, ezért tanácsos a problémával orvoshoz is fordulni, hogy a szervezetben lévő esetleges gyulladásos gócot feltárhassa. A jelenséggel mindenképpen foglalkozni kell, és tanácsos nem megvárni vele a maradandó kopaszodást! Ha a hajszálak elvékonyodnak, gyengülnek, az is intő jel lehet. A homeopátia eszköztárában, a speciális Schüssler-sók között erre is találhatunk megfelelő segítséget!

Az erős, szép haj sója: Silicea

A szilícium létfontosságú nyomelem, amely az emberi szervezetben legnagyobb részben a kötő-és támasztószövetekben található meg, így részt vesz a stabilitás és a rugalmasság megőrzésében. Az életkor előrehaladtával, főként az erek falában és a bőrben csökken a mennyisége. De szerencsére a Schüssler arcdiagnosztika segít felismerni hiányát: a fül előtt és a homlokon kialakuló függőleges ráncredők, a mázasan fénylő arcbőr, és a töredezett körmök mellett a hajhullás árulkodhat a Silicea ásványi só hiányáról. Jó, ha tudja, hogy a Silicea számos jótékony hatása mellett serkenti a haj-és körömképződés szempontjából fontos elasztin kialakulását.

[1]

Figyelem! A Nr.11 Silicea-t nem szabad alkalmazni, ha szervezetében bármilyen idegen test van, mint például pacemaker, stent, implantátum, csavar.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/hajhullas-ellen-so