Az Egyetem Onkológiai és Anyagcsere Tanszékének kutatói dr. Bernard Corfe vezetésével 462 tanulmányt néztek át, és ezek alapján jutottak a fenti következtetésre. A tanulmányok mindössze hat százaléka számolt be arról, hogy az energiabevitel és az étvágy között bármilyen összefüggés kimutatható lenne, és ezeknek is csupán a fele világított rá a konkrét összefüggésre. Dr. Corfe úgy véli, további kutatásokra lesz szükség annak kiderítése érdekében, hogy vajon az étvágyon kívül akkor mégis mi befolyásolhatja azt, hogy mennyit eszünk. A szakemberek a környezeti tényezőket is számba kívánják venni, illetve azt, hogy az evéshez kapcsolódó szórakoztató tevékenység, vagy a társaság mekkora befolyásoló erővel bír.
Só, ami megszépít > > > [1]
Dr. Corfe szerint mindez azért különösen fontos, mert ezáltal az elhízás okainak kiderítése terén is előrelépéseket tehetnénk, illetve az élelmiszergyártókat is arra lehetne ösztönözni, hogy valóban jóllakottságot előidéző termékekkel álljanak elő. A kutatás további részleteiről a Food and Science Nutrition című lapban olvashatnak az érdeklődők.