Az Egyesült Államokban nagyjából 5,1 millió ember küzd Alzheimer-kórral. 2020-ra az egész világon feltehetően 42 millióra fog nőni a betegek száma. Hiába fejlődik az orvostudomány, ennek a betegségnek a kezelése még mindig sötét foltnak számít. Egy friss kutatás szerint elképzelhető, hogy idővel a gomba bizonyos összetevői jelenthetik a megoldást a kór ellen: bizonyos ehető, illetve kimondottan orvosi céllal kifejlesztett gombák ugyanis segítik bizonyos idegek növekedését, így védelmet nyújtanak számos időskori betegség ellen.
Egészséges fejbőr, gyönyörű haj - holt-tengeri iszapos samponszappannal.>>> [0]
Az már korábban is közismert tény volt, hogy a gomba egészséges ételnek számít: tele van antioxidánsokkal, gyulladásgátló hatása van, továbbá a vérnyomás normalizálásában is segít a rendszeres gombafogyasztás. A Malajziai Egyetem munkatársai 11 különböző ehető és orvosi gombát vizsgáltak, amelyeknek hatását egereket és patkányokon tesztelték.
Állatbolondok kedvenc pólói Amerikából, vegyszermentes, minőségi, menő! >>> [1]
Kiderült, hogy mindegyik gomba segítette az NGF idegnövekedését – ez az a molekula, amely segít egyes agyi idegsejtek karbantartásában és regenerálódásában. A különböző – különösen ázsiai gyógyászatban használt – gombafajok kutatása egyelőre még kezdeti fázisban van, de a szakemberek nem tartják kizártnak, hogy idővel a gomba lehet az Alzheimer-kór elleni harc egyik legfontosabb bástyája.