Szőlőtermesztők finanszírozták azt a kutatást, amelyből kiderült, hogy a rendszeres szőlőfogyasztás védelmet jelent a kognitív gyengülés ellen, és már hat hónap után láthatók az eredmények: a memória élénkebb, a koncentrációs képesség javul. A szőlő további – korábban nem ismert – előnye, hogy javítja a vérkeringést, ami szintén a demenciaellenes harc malmára hajtja a vizet, hiszen a nem megfelelő vérkeringés nagymértékben hozzájárulhat a kognitív gyengüléshez.
600 állatos póló, amitől leesik az álla > > > [1]
A Kaliforniai Egyetem munkatársainak kutatásában tíz olyan véletlenszerűen kiválasztott ember vett részt, akik a kognitív gyengülés korai jeleivel küzdöttek. Az egyik csoport szőlőport kapott – napi 72 gramm gyümölccsel -, míg a kontrollcsoport tagjai placebót vehettek magukhoz.
Egészséges fejbőr, gyönyörű haj - holt-tengeri iszapos samponszappannal.>>> [1]
A résztvevők kognitív képességeit a kutatás kezdetekor, illetve hat hónappal később is mérték, miközben rendszeres PET-vizsgálatokra is sor került, hogy az anyagcserét figyelemmel követhessék. „Minden jel arra mutat, hogy a rendszeres szőlőfogyasztás pozitív hatással van az agyra, azonkívül a szív- és érrendszeri betegségek is kisebb arányban jelennek meg általa” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. Daniel Silverman, a Kaliforniai Egyetem munkatársa. Az anyag az Experimental Gerontology című szaklap friss számában került publikálásra.