Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Az egyház az óvszer ellen?

A brit BBC televízió munkatársa szerint a római katolikus egyház egyre erõsebben agitál az óvszer ellen a világ AIDSszel leginkább sújtott vidékein, amivel különösen megnehezíti a betegség ellen küzdõ egészségügyi szakemberek munkáját.

Steve Bradshaw a témáról szóló, "A szex és a szent város" címû mûsorában azt állítja, hogy a katolikus egyház a fogamzásgátlás minden formáját ellenzi, ugyanis véleményük szerint annak propagálása a szexuális szabadosság terjedését segíti elõ. Mivel a gumióvszer egyike ezen eszközöknek, így az ellene folytatott "hadjáratot" a gumióvszer hatásosságának megkérdõjelezésével próbálják erõsíteni. Az AIDS-vírus 450-szer kisebb, mint a spermium. A spermium pedig könnyen átcsúszik a kondom képezte védõhálón állítja Alfonso Lopez Trujillo bíboros, a családokért felelõs pápai tanács elnöke.

Az Egészségügyi Világszervezet szakemberei természetesen felháborodottan nyilatkoztak az elfogadhatatlan nézetek ellen. Álláspontjuk szerint rendkívül veszélyes ilyen téves információkat terjeszteni a vírus természetérõl, valamint a gumióvszer tulajdonságairól, különösen olyan területeken, ahol más információs forrás csak ritkán áll az érdeklõdõk rendelkezésére, és ahol évente több millióra tehetõ a HIV-vel fertõzõdõk száma.

A WHO álláspontja és legkülönbözõbb szakértõi csoportok állásfoglalása szerint az óvszerhasználat 90%-kal csökkenti a fertõzésveszélyt.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes/sick/egyhazovszer1.htm