Hozzávalók 4 személyre:
• 40 dkg lazacfilé,
• 1 db zsenge cukkini
• 1 db citrom
• 2 csomag mozarella golyócska
• 4 db közepes sonkahagyma vagy lilahagyma
• 2-3 evőkanál olívaolaj
• só, ízlés szerint bors
• 1 ek. Sült hal fűszerkeverék [1]
Elkészítés:
A lazacfilét kockára vágjuk, bekenjük az olivaolajjal és a fűszerekkel, hagyjuk pácolódni minimum egy éjszakán át a hűtőben. A cukkinit a citrommal és a hagymával együtt együtt kockára vágjuk, a friss citrom levét ráfacsarjuk, és ízlés szerint borsozzuk, de sót nem teszünk hozzá, összeforgatjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap sorra a nyársra húzzuk az összetevőket a hallal együtt, ügyelve arra, hogy a citrom a hal mellé kerüljön. Alumínium tálcán az izzó faszénre tesszük, grillezzük.
Extra tipp:
A megmaradt páclevet vajjal keverjük el, kicsit forraljuk ízlés szerint sóval, magas zsírtartalmú tejszínnel, szórjuk meg 1-2 evőkanál liszttel. Találáskor kínáljuk a nyárs mellé. Sajt, tejföl is elfér ebben a pazar mártásban.