Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

McBetegít?

Big Mac, sajtburger, sültkrumpli, kóla mindössze 24 napig bírta a világszerte ismert amerikai gyorséttremlánc menüjét a szöuli Jon KwangYong.

A 31 éves délkoreai környezetvédõ aktivista a Supersize Me címû amerikai dokumentumfilm hõséhez hasonlóan 30 napig kizárólag a gyorsétterem kínálatában található ételeket kívánta fogyasztani, ám orvosai határozott utasítására kénytelen volt idõ elõtt véget vetni a kísérletnek. (Az amerikai példakép a vizsgált idõszak alatt 12 kilogrammot hízott, egészségi állapota pedig rendkívüli mértékben leromlott.)

A délkoreai szervezete, úgy tûnik kevésbé volt felkészülve a vitaminokban és ásványi anyagokban szegény étrendre, a McDonald's menüje elõször a máját kezdte ki, majd késõbb különbözõ keringési problémák is felléptek nála, amit ráadásul fejfájás, depresszió és kedvetlenség is tetézett. A férfi a 24 nap alatt 3,4 kilogrammot hízott, annak ellenére, hogy naponta szakított idõt a testmozgásra. Jon KwangJong a kísérlet után elmondta, hogy tettével honfitársait, mindenekelõtt a gyermekeket és a szülõket kívánta elrettenteni a gyorséttermekben felszolgált ételektõl. A hírek szerint a fiatalember azóta már visszatért a zömmel rizsbõl és zöldségekbõl álló hagyományos koreai étrendhez.

.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes/sick/mcdonalds.htm