Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Csodásan halványodtak a hegeim pár hónap alatt - Hegkezelés otthon

A ruhásszekrény előtt állva elkeseredtem, mivel több kedves nyári ruhámat nem volt kedvem felvenni. A dekoltált, és kivágott darabokat kiválogattam, elterveztem, hogy mindet elajándékozom. Pont a dekoltázsom közepén egy régi sérülés nyomai zavaróak, sminkkel sem tudom eltüntetni a heget. A karomon is van heg, az még régebbi, tíz centi hosszú, balesetből maradt vissza. Ahogy telnek az évek, szaporodnak az anyajegyeim, öregszik a bőröm. Épp elég ezt elfogadni, a régi hegek mellett melyektől mindig is szorongtam. Egyre kevésbé van kedvem a bőröm mutatni, pedig még csak 44 éves vagyok. Ott van a vágy, hogy csinosan öltözzek, de nem érzem jól magam a bőrhibák miatt, így kiválogattam a ruhákat és egy szatyorban átvittem őket a barátnőmhöz. Nem értette, miért adom a blúzokat, egyberészes ruhákat, hiszen mind jók rám. Elmeséltem neki, mi zavar. Egy kis tubust adott a kezembe és ahogy ez barátnők között lenni szokott, azt mondta: ezt próbáld ki! Türelem és idő kell hozzá, de megéri. Halványulni fognak a hegek. A ruhákat is visszaadta, mosolyogva, hogy kelleni fognak még.

Tudom, hogy vannak plasztikai műtétek, melyekkel a zavaró hegeket megszépítik. Korábban gondoltam rá, hogy a karomon lévő hosszú, heget, ami a baleset illetve a bőr összeöltése kapcsán szereztem „megplasztikáztatom”. A műtéttől végül mégis ódzkodtam és azt éreztem, az sok lenne nekem, anyagiakban is. Így maradt minden a régiben.

A kicsi tubus, amit kaptam, a Contractubex gél. A  használati utasítást olvasgatva nagyon meglepődtem, hogy régebbi hegek is jól halványíthatók otthon, igaz sok-sok idő kell hozzá. A fürdőszoba polcain egyre több tubus és tégely sorakozik, nem használom mindegyiket rendszeresen, nincs mindig idő mindennel foglalkozni, munka, gyerekek mellet. Terveznem kellett, hogy a hegkezelő gél ne a ritkán használt tubusok sorsára jusson.

A fogkrém mellé tettem, fogat biztosan mosok, legalább kétszer naponta. Muszáj lesz a napi rutinomba illeszteni a hegkezelést, hogy felvehessem a csinos ruháimat. Kételkedve kezdtem bele, hogy a régi hegek valóban megszépülnek-e.

Fotót készítettem a hegekről, hogy legyen összehasonlítási alapom. Minden nap látom magam, így a változást is nehezebb követni.

Belekezdtem. A napi háromszori krémezést csak a fogmosással tudtam összekötni, így sikerült is betartani. Egy hónap után puhábbnak éreztem a heget és kevésbé volt fényes. Ennek az eredménynek is örültem és vártam, hogy halványodjon. Ehhez kellett újabb 2 hónap. Már-már feladni készültem a krémezgetést, mondván picit halványult ugyan, de többet vártam. Akkor jutott eszembe a fotó, amit gyorsan kikerestem és készítettem egy új képet. Kinyomtattam a felvételeket és akkor láttam, hogy halványodott is a heg, nem csak a tapintása lett puhább, különösen igaz volt ez a csúnyább, karon lévő hegemre. A dekoltázson lévő, apróbb, de zavaró heg is változott, halványodott.

Új lendülettel krémeztem tovább, egy nap csak  pár percet vett igénybe a Contractubex gél hegekbe masszírozása. Ha elmaradt egy-egy hegkezelés  nem vesztettem kedvemet, csináltam tovább. Újabb körülbelül 2 hónap elteltével szépen halványodtak a hegek tovább. A dekoltázsnál lévőnél már sminkkel, korrektorral tudtam úgy szépíteni, hogy azt gondoltam,  egy kivágott ruhát akár  nyugodtan fel is vehetnék. A dekoltázsra egy kis sminket tenni valóban nem gond, a karomat viszont nem fogom hosszasan "alapozózni", erre már egy anyukának valóban nincs ideje, türelme.

A barátnőm is észrevette a hegek halványodását és azt kérte, vegyük elő azt a szatyrot, próbáljunk ruhákat, hogyan érzem magam. 6 hónappal a Contractubex gél használatát követően a karomon lévő heg annyit halványodott, hogy nem volt zavaró. A dekoltázson lévő heg is szép lett, kevés sminkkel még elfedem, de ezt korábban nem tudtam megtenni, mert olyan sötét volt.

Sok türelem és kitartás kellett, megérte. A ruhákat egy kivételével megtartottam. Egy szép nyári  ruhát a barátnőmnek ajándékoztam a tippért cserébe.

Megnézem a Contractubex® Gel-t < < [1]

Gyermekek esetén, 1 éves kortól naponta egyszer vagy kétszer ajánlott bedörzsölni a hegszövetbe.

1 évesnél fiatalabb gyermekek esetén az alkalmazása nem ajánlott.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A dokumentum lezárásának dátuma: 2021. június 28.

CONTRACTUBEX GÉL 20 G • VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ GYÓGYSZER • OGYI-T-1640/01 • Kérjük, figyelmesen olvassa el a dobozban található betegtájékoztatót (OGYI/37541/2014, OGYI/25125/2015) •KERESSE A GYÓGYSZERTÁRAKBAN! • Gyártó: Merz Pharmaceuticals GmbH, Germany • Képviselet: Shila-Medic Kft. 4030 Debrecen, Puttony u. 35.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/hegek_nyar_hegkezeles_borhiba