Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Az egészség színes őrei: az antioxidánsok

 Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Mi a közös a kávéban, a gyümölcsökben, a zöldségekben, a vörösborban, a gabonában és a teában? Mindegyik élelmiszer úgynevezett antioxidánsokat tartalmaz. Az antioxidánsoknak fontos szerep jut olyan súlyos megbetegségek, mint a szív- és érrendszeri betegségek, daganatos betegségek, immunrendszerrel kapcsolatos elváltozások megelőzésében. Az antioxidánsok egészségvédő ereje azok ideális tápanyag kombinációjában rejlik. Melyek a legfontosabb antioxidánsok, miként működnek és mi mindenben leljük őket?



Az antioxidánsok olyan a természetes anyagok, melyek egy részét a szervezet maga is képes előállítani (enzimek, kéntartalmú vegyületek), másfelől olyan tápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok), melyekhez élelmiszerekkel jutunk.

Hogyan védik egészségünket az antioxidánsok?

A szervezet természetes élettani folyamatai során, valamint káros külső hatások (stressz, túlzott napozás, dohányzás, légszennyezettség) eredményeképpen oxidációs folyamatok zajlanak a testben. Az oxidációval úgynevezett szabad gyökök keletkeznek. A szabad gyököknek egyrészt fontos szerep jut a szervezetet megtámadó vírusok és baktériumok elleni harcban, ugyanakkor túlzott jelenlétük sejtkárosító folyamatokat indít meg.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

Megnézem a légkeveréses halogén főzőkészüléket >> [1]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az egészséges szervezet képes a túlzott mértékben felszaporodott szabad gyököket semlegesíteni. Az immunrendszer gyengesége, gyulladásos betegségek, erős környezeti ártalmak, egészségtelen életmód (alkoholfogyasztás, dohányzás) mind kedveznek a szabad gyökök túlzott, káros jelenlétének. A szabad gyökök elszaporodása számos betegség kialakulásában szerepet játszik. Ezek közé tartoznak: szív- és érrendszeri betegségek, szembetegségek, tüdőbetegségek, daganatos megbetegedések.

Az antioxidánsokat mintegy gyökfogókat kell elképzelnünk, akik felépítésüknek köszönhetően semlegesítik a szabad gyököket, így megakadályozzák a sejtkárosodást. A szervezet saját gyökfogói, enzimjei nem elegendőek az egészséges egyensúly fenntartásához. A kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag, színes, változatos étrend a záloga a szükséges antioxidáns bevitelnek és az egészség megőrzésének.

A legfontosabb antioxidánsok

• Vitaminok: C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin

• Nyomelemek: szelén, cink

• Ásványi anyagok: magnézium, kálium

• Másodlagos növényi anyagok: flavonoidok, szulfidok, polifenolok

• Q10 koenzim

Íme egy jó válogatás kiváló antioxidáns hatású élelmiszerekből, melyek gyökfogó tulajdonságukon túl segítik a fogyókúrát, ráadásul Anti-Aging (öregedésgátló) élelmiszereknek is minősülnek.

Kerüljön a bevásárlólistánkra rendszeresen és minél több belőlük: Paradicsom, sárgarépa, kukorica, burgonya, brokkoli, spenót, sóska, cékla, citrusfélék, alma, szőlő, gránátalma, áfonya, avokádó, mogyoró, dió, repceolaj, kávé, vörösbor.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/antioxidansok-egeszseg-szines