Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Aloo Ghobi: krumpli és karfiol, ahogy nem szoktuk (indiai recept)



aloo_ghobi [0]
Hozzávalók:
1 nagyobb fej karfiol apró rózsáira szedve
2 nagyobb fej vöröshagyma hosszában felvágva
3 nagyobb fej burgonya hosszában felvágva
1 kk. fokhagymakrém
1 kk. reszelt gyömbér
2 tk. õrölt kömény
2 tk. chilipor
2 tk. õrölt koriander
1 tk. garam masala
1/2 tk. kurkuma

3-4 ek. növényi olaj

Elkészítés:

Egy wokban vagy mélyebb serpenyõben hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a köménymagot és sûrû keverés mellett fonnyasszuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymakrémet, a gyömbért, a chilit és keverjük alaposan össze. Ez után jön a garam masala, a koriander és a kurkuma. Ha ez megvan, beletehetjük a burgonyát. Jól összekeverjük, lefedjük, és kis lángon hagyjuk párolódni egy ideig (kb. 15 perc).

Amikor a burgonya már félkemény, hozzáadhatjuk a karfiolt is. Keverjük át alaposan úgy, hogy a karfiol rózsái is szép sárga színt kapjanak. Fedjük le és pároljuk további 15-20 percig. Amikor elkészült, vegyük le a tûzrõl, szórjuk meg friss korianderlevéllel, és fedõ alatt hagyjuk még 10 percig párolódni. Ez idõ alatt szépen megteríthetünk, majd néhány szelet friss pitával tálaljuk a vegetáriánus finomságot!


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/aloo_ghobi.htm