[1]Hozzávalók:
50 dkg sovány, főtt, kötözött sonka
1 doboz karikára szeletelt ananászbefőtt
2 dl tejszín
1 ek. liszt
1 ek. ecetes torma
só
késhegynyi bors
díszítéshez koktélcseresznye
Elkészítés:
A sonkát előfőzzük, hogy a tepsibe már ne teljesen nyersen kerüljön. A lisztet és a tejszínt simára keverjük, majd egy serpenyőbe töltjük. Hozzáteszünk 1 dl ananászlevet, megfűszerezzük, és kevergetve felforraljuk. Sűrűre főzzük, a tűzről levéve hozzákeverjük a tormát, beletesszük a az ananászkonzerv felét, amit vágjunk darabokra, és keverjük össze a szósszal.
A szószt rákenjük a sonkára, majd az előmelegített sütőben addig pároljuk-sütjük a zamatos szószban, amíg a teteje pirosodni nem kezd. A sütőből kivéve fogpiszkálókkal rögzítjük az ananászkarikákat és a koktélcseresznyét. Nem kell aggódni, nem lesz belőle édesség!
További húsvéti receptek [1]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
380
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: