[0]
Hozzávalók:2 kisebb, zsenge padlizsán
3 uborka nagyságú zsenge cukkini
5-6 közepes paradicsom
2 közepes fej hagyma
1 húsos zöldpaprika
100 g sós juhsajt (szirene)
30 g reszelt sajt
2 evõkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
8-10 friss bazsalikomlevél
só
bors
Elkészítés:
A hámozatlan megmosott padlizsánt mûanyag vagy fakéssel 1 cm vastag szeletekre vágjuk, fél órára besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja, leöblítjük, lecsepegtetjük. A szintén hámozatlan cukkinit megmossuk és felszeleteljük. A kicsumázott paprikát csíkokra, a meghámozott paradicsomot cikkekre vágjuk. A megtisztított hagymát, fokhagymát és a bazsalikomlevelet felaprózzuk, és az egészet lazán összekeverjük.
Kiolajozunk egy tûzálló tálat, beletesszük a zöldségeket, tetejét sóval, borssal meghintjük, olajjal meglocsoljuk, és elõmelegített sütõben, a közepesnél magasabb hõmérsékleten (200 fokon) 30 percig sütjük.
Ekkor a tetejére rendezzük a felszeletelt vagy elmorzsolt juhsajtot, megszórjuk a reszelt sajttal és további kb. 15 percig sütjük.
Azonnal, forrón tálaljuk.
Ropogós, friss kenyér meg egy kis könnyû vörösbor illik hozzá.
Elkészítési idő:
1 óra 15 perc
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: