Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Fokhagymás tengerihal-filé



th_fokhagymas_tengerihal-file.jpg [1]
sfish1 [1]
Hozzávalók:
1/2 kg fagyasztott szálkamentes filézett tengeri hal (pl. tonhal)
2-3 dl tej
2 evőkanál margarin
3 gerezd fokhagyma
grill, vagy flecken fűszerkeverék

bors

Elkészítés:

A fagyos halat szobahőmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy, hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtőbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekről a tejet, fűszerkeverékkel meghintjük, szükség esetén borsozzuk, sózzuk.

Teflonedényben megolvasztjuk a margarint, beletesszük a halat és fedő alatt, mindkét oldalán 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg őket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedőt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:
Dr. Szikszai Mária
Tippek:

Tanácsok:

Fekély- és epebetegeknek a fokhagyma magas illóolajtartalma miatt nem javasoljuk az étel fogyasztását.

 

Cukorbetegek, szív- és érbetegek részére alacsony energiatartalma, kedvező zsírsav-összetétele miatt különösen ajánlott a tengeri hal fogyasztása. Ezenkívül a fokhagyma kedvezően hat az érrendszerre és a vérnyomásra.

 

Az elkészítési módszert pedig mintha egyenesen a fogyókúrázóknak találták volna ki.




A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept7.htm