Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Görög töltött uborka



Hozzávalók:
500 g kígyóuborka
300 ml kefír
200 g feta sajt
50 g zöldpaprika
50 g paradicsom
40 g póréhagyma
bazsalikom, fehérbors

Elkészítés:

A megmosott, hosszában félbevágott kígyóuborkát 10-15 cm-es darabokra vágjuk, belsejét kivájjuk, majd összekeverjük a megmosott, apróra vágott zöldpaprikával, paradicsommal és póréhagymával.

A szétnyomkodott fetasajtot elkeverjük a kefirrel, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és bazsalikommal, őrölt fehérborssal ízesítjük. Só hozzáadása a feta sós íze miatt nem feltétlenül szükséges.

A zöldséges kefires fetasajtos masszát a kivájt uborkába töltjük.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):
205
Energia (kj):

Forrás:
Táplálkozás és tudomány (A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének hírlevele)
Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/gorog_uborka.htm