[0]
Hozzávalók:2 cukkini
2 padlizsán
4 evõkanál olaj
2 evõkanál grill fûszerkeverék
A mártáshoz:
150 g natúr joghurt
1 evõkanál olaj
1 evõkanál citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma
metélõhagyma
cayenne-i bors
só
Elkészítés:
A zöldségeket hosszában, kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk. A padlizsánt besózzuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy keserû ízét elveszítse. Közben összekeverjük az olajat és a fûszerkeveréket. A padlizsánt lecsepegtetjük és megtörölgetjük, majd a cukkinivel együtt megkenjük a fûszeres olajjal. Ha a zöldségek beszívták az olajat, mindkét oldalukon 1-2 percig grillezzük õket.
A joghurtot a citromlével és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót, a cayenne-i borsot és a fokhagymát. Még egyszer összekeverjük, és bõségesen megszórjuk metélõhagymával.
A grillezett zöldségeket különbözõ mártásokkal is kínálhatjuk.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: