[1]
2 db egész filézett libamell
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
só, bors, vegeta
Elkészítés:
A filezett libamelleket kettévágjuk, megsózzuk, vegetát is teszünk rá, majd hozzátesszük a kettébe vagy négybe vágott vöröshagymákat, és beletesszük az előtte már 10-15 percre beázatott római tálba. Lefedve betesszük a hideg sütőbe, 200 fokon sütjük.
Fél óra elteltével hozzáadjuk a fehérbort, és az összezúzott fokhagymát a húsok tetejére tesszük. A húsokat időnként megfordítjuk, összesen sütjük kb. 2-2,5 óráig, míg omlós, puha nem lesz a sült. A sütés vége felé levesszük a fedelet, ekkor hirtelen pirossá sül a pecsenye. Tálaláshoz kb. fél centis szeletekre vágjuk.
Kitűnő köret lehet hozzá párolt alma vagy káposzta, hagymás törtburgonya. Ez az étel hidegen is kiváló, előre megsüthetjük, és a hideg sültet salátával, friss kenyérrel tálalhatjuk a vendégeknek. A libalakoma akkor teljes, ha libamájat is sütünk, amit szintén adhatunk hidegen is, melegen is.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Ugyanígy készíthetünk kacsamellet is. Borajánlat: Tokaji furmint
További karácsonyi receptek [1]
Nézze meg az EgészségPláza szakácskönyveit! [1]
Tanácsok: